menuMENUHledat

Řekněte to nahlas! Model 3 se dočká rozšíření hlasových příkazů a dalších novinek

16.01.2018 10:33 | Autor: VS | Zdroj: teslarati.com
Řekněte to nahlas! Model 3 se dočká rozšíření hlasových příkazů a dalších novinek

Několik posledních Muskových tweetů obsahuje informace o aktualizacích, které přinesou Modelu 3 rozšíření palety hlasových příkazů. To povede k větší míře autonomie vozu, které by v budoucnu měl dosáhnout v plném rozahu.


Řekněte to nahlas

Musk svými tweety reagoval na dotaz Tysona Edwardse, kterého zajímalo, zda se do budoucna mohou majitelé Modelu 3 těšit na nové funkce aktivované hlasem. Podle Edwardse vyžaduje displej Modelu 3 od řidiče velké množství pozornosti a on se pak nemůže plně soustředit na silnici před sebou.

Musk na jeho dotaz reagoval informací, že takovéto změny jsou na cestě. Vzápětí však mnoho fanoušků přidalo svůj názor, že Model 3 lze již dnes řídit zcela bez problému pouze za využití hlasových příkazů, bez nutnosti delšího koukání do displeje infotainmentu. Musk následně dodal že vylepšení funkcí, které jsou aktivované hlasem přijdou hned poté, co softwaroví specialisté dokončí práce na základních funkcích automobilu.

@elonmusk Can we look forward to more voice control before level 5 to maximize safety while driving? Since nearly everything you control on the Model 3 requires input on the screen. Thus, taking your eyes off of the road more than most other cars. Can’t wait for mine! Thanks!

— Tyson Edwards (@thenosyt) 15. ledna 2018

Definitely. You will be able to do pretty much anything via voice command. Software team is focused on core Model 3 functionality right now, but that will be done soon, then we will add a lot more features.

— Elon Musk (@elonmusk) 15. ledna 2018

Plně autonomní

Že se chce Tesla zaměřit na zdokonalení hlasových příkazů dává smysl. Je totiž jasné, že jakmile bude chtít Model 3 dosáhnout plné autonomie, bude široká paleta hlasových příkazů zcela nezbytná. Právě jimi bude moci pasažér ovládat automobil a určovat mu styl jízdy zcela pohodlně a hlavně nejrychlejším možným způsobem.

Pokud se podíváme na současný stav systému hlasových příkazů od Tesly, zjistíme, že je  již dnes na velmi dobré úrovni v porovnání s konkurencí. Model S má celou řadu funkcí, které lze zpřístupnit pouze zadáním hlasového příkazu a jízda tímto vozem je i díky tomu skutečně velkým zážitkem. Ten se navíc díky aktualizacím bude jen a jen prohlubovat.

Vyhřívaný volant a další změny

Kromě dotazu na hlasové příkazy se Muskovi na Twitteru objevil i příspěvek, který se ptal na automatické vyhřívání volantu. Davida Burruse totiž zajímalo, zda by mohlo být vyhřívání volantu automaticky spouštěno v momentě nastartování automobilu, stejně jako je tomu u sedaček vozu. Musk i na tento dotaz odpověděl pozitivně s tím, že tato funkce bude do vozu přidána s příštím updatem. Jelikož pan Burrus neuvedl, jaký model Tesly vlastní, lze předpokládat, že se aktualizace dotkne Modelů S, X i 3.

Jak je vidět, Tesla jde neustále dopředu a snaží se vyhovět svým zákazníkům v každém detailu. Poslední praktickou novinkou je automatické stírání založené na AP2, které pracuje na základě kamerového systému i dešťových senzorů vozu. I tato změna byla majiteli Tesly velice očekávána a vítána. Je skvělé mít automobil, který se neustále zlepšuje, nemyslíte?

 

This article appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Nahoru