menuMENUHledat

Tesla ukázala světu nový elektrický kamion: z nuly na stovku do pěti sekund, dojezd až 800 km!

17.11.2017 11:15 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com
Tesla ukázala světu nový elektrický kamion: z nuly na stovku do pěti sekund, dojezd až 800 km!

Dlouho očekávaný elektrický tahač od Tesly je konečně venku. Podle Muska nabídne na jedno nabití neuvěřitelný dojezd až 800 km při optimálních dálničních rychlostech. Zrychlení z nuly na stovku do pěti sekund a futuristický design k tomu, přivítejte Tesla Semi Truck!


Obrovské zrychlení, dojezd až 800 km

Elon Musk v ranních hodinách konečně představil poslední detaily týkající se elektrického kamionu Tesla Semi. Zrychlení z nuly na stovku do pěti sekund se změní na 20 sekund při zatížení 36 tun, což je stále úctyhodný údaj. Musk uvádí, že při optimálních podmínkách, průměrném zatížení a dálniční rychlosti asi 96 km/h, dojede truck na jedno nabití až 800 km. Jak je to s nabíjením?

Tesla hodlá po světě vybudovat novou síť dobíjecích stanic zvaných Megacharger. Super rychlé dobíječky budou určené právě pro elektrické kamiony, jejich podmínky budou obdobné jako je tomu u Superchargerů. Musk slibuje, že Tesla Semi dobije dojezd až 640 km za 30 minut právě u extra rychlé dobíječky. Baterie jsou umístěny v podvozku, motory najdeme na každém zadním kolem, celkem jde o čtyři nezávislé pohony.

Pokročilý Autopilot a v budoucnu elektrické konvoje

Musk se ještě nezapomněl pochlubit, že Tesla Semi má přední sklo, které by údajně přežilo i termonukleární výbuch. Vybavený všemi různými vychytávkami a bezpečnostními prvky, nabídne Tesla Semi ještě vylepšený Autopilot. Časem by se mohly elektro kamiony sdužovat do konvojů a naplnit tak Muskovu vizi o bezpečnější dopravě. Cena startuje na 200 tisících dolarů, dostat se může až na 500 tisíc dolarů (cca jde o 4 miliony Kč- 10 milionů Kč). Co na Tesla Semi říkáte?

This article appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Nahoru