menuMENUHledat

Tesla v praxi XXVI: Máme doma tři Tesly!

06.10.2016 16:24 | Autor: BP | Zdroj: tesla.com
Tesla v praxi XXVI: Máme doma tři Tesly!

Všechno to začalo díky koženým botám. Před čtyřmi lety a třemi Teslami jsem se vydal za elektirckým dobrodružstvím. A to stále pokračuje.

Byl rok 2011 a já jsem se vydal s kamarádem do Bellevue. V obchodním domě měli slevu 50 % na na úžasné kožené boty Banana Republic. (Původně jsem tam vlastně byli na pracovní cestě.) Procházel jsem kolem Tesla store a v tu chvíli se zarazil. O Tesle jsem slyšel už dříve, ale zblízka jsem ještě žádnou neviděl. (Jen tak na okraj, můžu říct, že se řadím mezi nadšence elektromobility. Všechny její výhody mi přímo mluví z duše: úžasný výkon, magicky hladká jízda, provedení mnohem jednodušší než u klasických spalovacích technologií.) Teď můžeme pokračovat...

Budoucnost je tady

V Tesla store jsem našel budoucnost. Model S je přesně takový, jaká by auta měla být. Má připojení na internet, sofistikovanou mechaniku s funkční technologií, která se navíc sama vylepšuje díky stahovaným updatům.

Když jsem se v minulosti díval na auta, vždy jsem si říkal, že přece dokážeme něco lepšího. Ačkoliv jsme se dostali do několika slepých uliček, Tesla tlačí vývoj dopředu mílovými kroky. A stále pokračuje. Kakofonii zvuků, pachů, hadic, kapalin, ventilátorů, vibrac a mastnoty nahradilo elegantní tiché řešení v ekologické podobě.

Model S nebo Model X

Bez váhání jsem rezervoval Model S. Jsem fanda SUV (mám velkého psa), ale Xko bylo ještě v nedohlednu (rok 2011), tak jsem vzal za vděk Skem. O šest měsíců později dorazil můj nový Model S do New Yorku, kde jsem žil. Můj rok celebrity začal. Lidé se zastavovali na ulici, na semaforech, na chodnících – všichni se mnou chtěli mluvit. Dokonce jsem jednou za sebou měl konvoj tří policejních aut, kteří mě zastavili jen aby se zeptali na několik otázek a mohli se podívat do předního kufru (kde chybí motor).

Článek pokračuje na další straně.
Nahoru