menuMENUHledat

Tesla je v Číně čím dál víc v kurzu

25.09.2014 10:41 | Zdroj: http://www.bidnessetc.com
Tesla je v Číně čím dál víc v kurzu

Společnosti Tesla Motors, založené v Palo Alto (potažmo Sillicon Valley), se dostává masivního zájmu ohledně sedanu Tesla Model S v Číně, tvrdí Patrick Archambaul z investiční společnosti Goldman Sachs. Odkazuje se také na silnější automobilové síly na čínském auto trhu jako jsou společnost Geberal Motors nebo Ford Motor, které taktéž zažívají udržitelný růst v regionu.

Analytici tvrdí, že předobjednávky na Tesla Model S už dosáhly mety 4 000 do poloviny září, dodací doba se ale protahuje až na 6 měsíců. Za to může hlavně dvou týdenní výpadek továrny Tesla ve Fremont. Rozsáhlá poptávka po vozech značky Tesla v Číně dokazuje, jak moc je potřeba rozšířit síť servisních středisek, říká pan Archambaul.

Vzpomněl také na dřívější omezení distribuční kapacity společnosti Tesla,. To dovedlo jednoho čínského zákazníka k tomu, že rozbil přední sklo svého zbrusu nového Modelu S kvůli pozdnímu doručení.

Optimistické komentáře Patricka Archambaula o situaci čínského trhu by měly pomoci uklidnit investory. Analytik Brian Johnson uvedl v minulém týdnu, že ambice společnosti Tesla se šplhají vysoko. Cílem je prodat 35 000 vozů v roce 2014, což je o 56% více, než v minulém roce.

Nahoru