menuMENUHledat

Tesla Model S - kabriolet od Newport Engineering

28.09.2014 22:29 | Zdroj: http://www.greencarreports.com
Tesla Model S - kabriolet od Newport Engineering

Kromě letošního modelu Smart ForTwo Electric Vehicle a Tesla Roadster, který se už nevyrábí, elektrické kabriolety nebyly zrovna zboží, na které by se automobilky soustředily..

Nicméně kalifornská firma Newport Convertible Engineering se rozhodla tuto mezeru vyplnit. Newport ukázal první vizualizace Modelu S již dříve v tomto roce, ale až teď dokončil první “změny”.

Model S – nejtišší auto s ukrojenou střechou

Po asi 30 letech podnikání společnost obrátila vše od Jaguáru až po Range Rovery v kabriolety, ale Model S může být jedním z nejtišších vozů, které kdy vypustí ze své dílny. Na rozdíl od originálního designu, nový Model S zahrnuje i centrální sloupek, který podle prvních snímků tak trochu rozbil hladké linie vozu.

Pracovat s hliníkovou konstrukcí, kteoru má Model S není tak lehké jako se železnou, ale výkonný ředitel společnosti Newport řekl v rozhovoru pro ABC News, že projekt kabriolet byl poměrně jednoduchý.

Přesto navrhnout střechu, která by pokryla prostorný interiér vozu, nebude lehké. Nevypadá to, že by bylo dost místa, kde střechu uchytit, aniž by Model S dopadl jako starý kabriolet Volkswagen Brouk.

Cena k odstranění střechy z Modelu S byla stanovena na 29 tisíc dolarů. Newport dříve prohlašoval, že objednávku udělalo už 100 majitelů z Číny, tato informace ale nebyla potvrzena.

Nahoru