menuMENUHledat

Kdy se objeví první skutečný rival pro Tesla Motors?

30.09.2014 10:44 | Zdroj: http://www.fool.com/investing/general/2014/09/27/who-will-dare-challenge-tesla-motors-inc.aspx
Kdy se objeví první skutečný rival pro Tesla Motors?

Automobilka ze Sillicon Valley ohromila všechny svým elektrickým sedanem Tesla Model S. Sklidila několik cen a zdá se, že cesta k úspěchu je nastartována raketovým tempem. Kdy se objeví skutečný soupeř, ptáme se.

Logicky by se tedy rivalové v cenové kategorii jako je Tesla měli začít obávat. Ale když se podíváme na globální trh, ostatní výrobci aut se kloní směrem k hybridům. Žádný soupeř, kterého můžeme brát vážně v potaz, zatím neexistuje. V čem vězí zakopaný pes?

Tesla se připravuje na další velký skok

Tesla se mezitím zaměřuje na další vlastní produkty - nadcházející SUV Model X, který přijde během jara 2015 a dostupnější Model III, který můžeme očekávat ve výhledu pár let (2017). Jestliže Model S všechny ohromil v kategorii luxusních sedanů, pak Model X světem (a prodejem) otřese.

Už v této chvíli Tesla říká, že mají 20 000 “rezervací” na Model X. Historie ukazuje, že tyto předobjednávky znamenají prestiž, vysoké hodnocení a slibné vyhlídky. Společnost přislíbila rezervované vozy se začnou dodávat na sklonku roku 2015.

Logicky tyto předpoklady vedou k tomu, že by si společnosti jako BMW nebo Volkswagen Group měli začít dělat velké starosti a podobně jejich rivalové. Jenomže velké luxusní značky se moc nezajímají o narůstající úspěch smělé americké automobilky.

Článek pokračuje na další straně.
Nahoru