menuMENUHledat

Dobíjení ZDARMA

03.11.2014 14:34
Dobíjení ZDARMA

Doplnit šťávu do vašeho vozidla, aniž byste museli platit, to je něco, co se vám u stojanu s benzínem nebo naftou rozhodně nestane. Zákazníci Tesly si ale žijí jako králové v pohádce.

Počet dobíjecích stanic neustále roste

Když zainvestujete do dražšího a komfortnějšího Modelu S, Tesla vám finančně ulehčí tím, že po vás nebude chtít peníze za dobíjení prostřednictvím veřejných superchargerů. Těch je v Evropě zatím ani ne stovka, ale budou přibývat, nebojte. Jsou strategicky umístěné v obchodních centrech a na dalších místech s nabídkou kávy nebo něčeho k snědku, díky čemuž vám ta chvilka čekání příjemně uteče.

Baterie se nabije do poloviny své kapacity během pouhých 20 minut. Stoprocentní dobití trvá déle, ale většina elektromobilistů stejně dobíjí přes noc doma v garáži, takže jim to nijak nepřekáží. Veřejné nabíječky se podle dostupných údajů podílejí na dobíjení elektromobilů jen asi z 8 %.

To se ale brzy změní, počet dobíjecích stanic v Evropě roste, technologie pádí kupředu a vývojáři v Tesle si neustále lámou hlavy nad tím, jak udělat váš život ještě příjemnějším.

Nahoru