menuMENUHledat

Jak vypadá obrněná Tesla a pro koho je vůbec určená?

18.01.2018 11:32 | Autor: VS | Zdroj: teslarati.com
Jak vypadá obrněná Tesla a pro koho je vůbec určená?

Tesla Model S se může pochlubit výborným hodnocením od Národní správy silničního provozu. Společnost Armormax však bezpečnost Modelu S P100D zněkolikanásobila a udělala z něj nejrychlejší obrněné vozidlo planety.


Rychle a bezpečně

Pokud by někomu přišel jeho Model S až moc nudný a hlavně nebezpečný, může se v klidu obrátit na americkou zbrojovku Armormax. Ta je schopna vytvořit Model S, který nerozhází ani palba z kulometu, a to už řidiči dodá jistý pocit bezpečnosti.

Společnost Armormax dostala k úpravě Model S, pro který je charakteristický jeho dynamický projev. Právě schopnost dosáhnout vysoké rychlosti a prudkého zrychlení bylo pro společnost klíčové, a tak se společnost snažila zachovat hmotnost vozu co možná nejnižší.

Avšak obkládat automobil pancířem vždy vyžaduje nějaké to kilo navíc. V případě Modelu S se jedná pouze o 250 kilogramů, což je v porovnání se standardním nárůstem váhy v případě podobných úprav téměř zanedbatelná hodnota. Automobil si zachoval většinu ze své dravosti a dá se o něm říci, že se jedná o velice rychlý a zároveň extrémně odolný vůz. Jak vůbec takto bezpečný vůz chrání svého majitele, se můžete podívat na následujícím videu.

Příliš horko

Úprava přeci jen jednu peripetii přinesla. Jelikož dostal automobil kromě pancéřování také neprůstřelná dvojitá okna, není možné stahovat boční okénka. Pokud si však budete kupovat obrněný automobil, nejspíše nepotřebujete mít stahovací okénka, kterými by vám do vozu kromě prachu mohla bez problému přilétnou i nějaká ta kulka.

Pro koho přesně je tato Tesla určená, není známo. Společnost Armormax jen uvedla, že zadavatelem zakázky je obchodník žijící na Blízkém východě. V této oblasti dokáže být občas pěkně horko, takže i kdyby majitel chtěl okénko stáhnout, nemuselo by se mu to vyplatit.

Celý proces úprav vozidla zabral zhruba 650 hodin a celková cena za přídání těchto bezpečnostních prvků se dohromady vyšplhala na 72 500 dolarů (přibližně 1 500 000 korun). Vypadá to tedy, že si obchodník svého života velice cení.

Armormax tvrdí, že se veškeré úpravy podepsaly na výkonu vozu jen velmi malou měrou. To by dělalo z tohoto obrněnce vůbec nejrychlejší automobil svého druhu, který byl kdy postaven.

 

This article appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Galerie k článku

armormax-bulletproof-glass-tesla-model-s-p100d-2armormax-bulletproof-glass-tesla-model-s-p100d-3-1armormax-bulletproof-glass-tesla-model-s-p100d-5armormax-bulletproof-model-s-p100d-6armormax-bulletproof-model-s-p100d-8armormax-bulletproof-model-s-p100d-9armormax-bulletproof-model-s-p100d-10armormax-bulletproof-tesla-model-s-p100d
Nahoru