menuMENUHledat

Tesla Model 3 nebude mít v základu dobíjení u Superchargerů zdarma

02.06.2016 11:41 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com
Tesla Model 3 nebude mít v základu dobíjení u Superchargerů zdarma

Elon Musk oznámil na každoročním úterním meetingu v Mountain View, že elektromobil Tesla Model 3 nebude mít dobíjení u Superchargeru zdarma. Majitelé si budou však mít možnost přikoupit si speciální balíček.

Dobíjení zdarma bude možné dokoupit jako speciální balíček

Komentář přišel na otázku Haydna Sonnada, vlastníka společnosti Tesloop. Zajímalo ho, jak dlouho hodlají výhodu nabíjení zdarma po celý život držet, když masový elektromobil zajistí navýšení produkce vozů z 500 tisíc na milion.

Musk reagoval:

„Chceme nabíjení u Superchargerů nechat jednoduché a přímé. Proto také síť existuje a funguje zdarma, alespoň pro lidi, kteří si koupili náš vůz. Samozřejmě ale musíme myslet na náklady. Proto Model 3 hodláme oddělit. Dobíjení u Superchargerů bude stále velice levné, levnější než palivo. Už ale nebude zcela zdarma u Modelu 3, pokud si zákazník nedokoupí speciální balíček.“

To je poprvé, co slyšíme o možnosti, že se dobíjení u Sueprchargeru stane “balíčkem k dokoupení”. Poplatek za dobíjení pomůže společnosti nechat cenovku za Model 3 tak nízko, kde se nachází. A pokračovat ve vývoji čtvrté generace, která by měla být ještě levnější než očekávaný Model 3.


This article originally appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Nahoru