menuMENUHledat

Tesla představila nový kompaktní Supercharger

11.09.2017 07:10 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com
Tesla představila nový kompaktní Supercharger

Tesla rozšiřuje dobíjecí infrastrukturu o nové, menší Superchargery. Vejdou se v klidu do podzemních parkovišť, jejich primární určení je do velkých měst.


Výkon 72 kW, nabíjení za 45 minut

Nové Superchargery by měly své využití najít především v hustě obydlených lokalitách. Jejich výhodou, kromě malých rozměrů, je efektivnější strategie nabíjení. Celý výkon 72 kW má k dispozici jeden majitel, zařízení se nezpomaluje vlivem dělení kapacity pro různé stroje. Tento nový přístup by měl řidičům poskytnout komfort rychlejšího a spolehlivějšího dobíjení. Tesla udává, že nové dobíjecí stanice zajistí u většiny řidičů spolehlivé, konzistentní dobíjení, strávenou dobu u zařízení odhadují na 45-50 minut.

Tesla plánuje taková zařízení umístit u nákupních center a dalších městských atrakcích. Na svém blogu společnost poukazuje na umístění ve městech, kde se shlukuje velké množství lidí a zákazníci tak mají dobíjení po ruce. Cenové podmínky zůstanou stejné jako u klasických Superchargerů.

Kompaktní Superchargery míří do velkých měst

Nové stanice jsou možnost pro řidiče žijící ve velkých městech, kteří se v minulosti museli spoléhat především na domácí nabíjení, případně na sekundární síť dobíjecích stanic. Kompaktní Superchargery zapadají do plánu Tesly, jak rozšířit svou dobíjecí infrastrukturu tak, aby bylo možné nabíjet kdekoliv na světě. Začíná Chicago a Boston, my v redakci věříme, že i Praha je na spadnutí. :)

This article appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Nahoru