menuMENUHledat

Tesla vybuduje bateriové úložiště, které u nás nemá obdobu

21.07.2024 21:13 | Autor: Jarek Bubla | Zdroj: Teslarati.com
Tesla vybuduje bateriové úložiště, které u nás nemá obdobu

Tesla se ve Francii chystá na obří bateriový projekt, bude mít kapacitu jako 3 tisíce elektromobilů


Tesla rozšířila svou působnost v oblasti energetiky s novým významným projektem ve Francii. Společnost oznámila, že bude instalovat své Megapacks v rámci největšího bateriového projektu v zemi, což podpoří přechod k obnovitelným zdrojům energie.

Co jsou Tesla Megapacks?

Megapacks jsou masivní bateriové systémy navržené pro ukládání velkého množství energie. Tyto baterie umožňují skladování energie z obnovitelných zdrojů, jako jsou solární a větrné elektrárny, a poskytují stabilní dodávky energie během špiček nebo výpadku.

Detaily projektu

Francouzský projekt, který se nachází v oblasti Nouvelle-Aquitaine, bude mít kapacitu až 150 MWh. To je pro srovnání podobná kapacita jakou by mělo v součtu 3 tisíce elektromobilů Tesla Model 3 Standard Range. Tento projekt je realizován ve spolupráci s několika významnými partnery v energetickém sektoru. Cílem je posílit energetickou síť a zvýšit její spolehlivost.

Jednou z hlavních výhod Megapacků je jejich rychlá instalace a flexibilita. Tesla uvádí, že jeden Megapack může být nainstalován za pouhé tři měsíce, což je výrazně rychleji než tradiční elektrárny. Navíc jsou tyto baterie schopny rychle reagovat na změny v poptávce po energii, což je klíčové pro stabilní provoz energetické sítě.

Budoucnost energetiky

S přibývajícím množství obnovitelných zdrojů energie bude poptávka po bateriových úložištích rychle růst. Tento projekt ve Francii je součástí širší strategie Tesly zaměřené na podporu globální energetické transformace. Tesla již dříve realizovala podobné projekty v různých částech světa, například v Austrálii a Kalifornii, kde její bateriové systémy prokázaly svou účinnost a spolehlivost. 

Nahoru