menuMENUHledat

400 000 najetých km v Tesla Model S: kapacita baterie je 93 %

31.08.2017 07:12 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com
400 000 najetých km v Tesla Model S: kapacita baterie je 93 %

Jaký je úbytek kapacity baterie, když s Teslou jezdíte denně? Finský taxikář už nahnal 400 000 kilometrů a jeho baterie hlásí pokles kapacity o pouhých 7 %.


Stačí baterie Tesla Model S na milion kilometrů?

Automobilový svět obletěla zpráva o finském řidiči taxi, který za poslední tři roky najezdil ve svém Tesla Model S přes 400 000 km. Za tu dobu poklesla kapacita baterie pouze o 7 % a zastavila se na 93 %. Ari Nyyssönen sice musel vynaložit nemalé vstupní náklady, o výhodnosti své koupě je ale i nadále přesvědčen. A věří, že jeho Model S v poklidu najezdí i milion kilometrů.

Zkusme si představit, jak vypadá klasické auto se spalovacím motorem po 400 000 ujetých kilometrech. Kromě spotřeby obrovského množství paliva by pravděpodobně bylo nutné vyměnit spoustu částí celého vozu a kondice klíčových vlastností (jako je u elektromobilu baterie) by se nejspíš ani vzdáleně neblížila 93 %.

Problémy s dobíjením i výměnu elektromotoru pokryla záruka

Nutno však přiznat, že ani Ari Nyyssönen neměl s Teslou po celé ty roky bezproblémové jednání. Musel nechat vyměnit motoropravy se dočkala i baterie kvůli problémům s dobíjením. Společnost Tesla ale poskytuje osmiletou záruku s garancí neomezeného počtu najetých kilometrů, a proto všechny potíže pokryla.

Právě případy jako je tento dokazují světu, že Tesla to myslí se svými produkty vážně a pokud se ohání spolehlivostí a bezpečností, nemluví jen do větru. Jen tak dál.

This article appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Nahoru