menuMENUHledat

Elon Musk přemění jednu ze svých dobíjecích stanic na drive-in restauraci

09.01.2018 06:13 | Autor: VS | Zdroj: teslarati.com
Elon Musk přemění jednu ze svých dobíjecích stanic na drive-in restauraci

Elon Musk má v plánu proměnit jednu ze svých Supercharger stanic v klasický drive-in restaurant, kde se řidič během dobíjení vozu dobře nají a podívá se třeba i na film. Američanům tím chce navrátit ikonickou součást padesátých let minulého století.


Drive-in, ikona 50. let

Zatímco u nás je pojem drive-in spojen především s konceptem franchisových restaurací, které se k nám začaly dostávat až po roce 89, ve Spojených státech se jedná o fenomén silně spjatý s kulturou padesátých let minulého století. V letech, kdy frčela pomáda ve vlasech, květované šaty, černobílé westerny a pořádný rock´n´roll, začalo být nesmírně populární i rychlé občerstvení. Koncept drive-in restaurací spočíval v obsluze řidiče přímo ve voze. Když řidič dostal hlad, prostě jen zastavil na parkovišti drive-inu a obsluha, povětšinou vybavená kolečkovými bruslemi pro rychlejší pohyb, jej obsloužila přímo skrze okénko jeho automobilu.

Drive-in Tesla Supercharger

Američané na tuto dobu vzpomínají s nostalgií a Elon Musk se jim rozhodl jedinečnou atmosféru drive-inů navrátit. Má v plánu přebudovat Supercharger poblíž dálnice I-405 v LA právě na old school drive-in. Jak sám řekl, chybět by neměly kolečkové brusle, ani pořádný rock´n´roll.

Gonna put an old school drive-in, roller skates & rock restaurant at one of the new Tesla Supercharger locations in LA

— Elon Musk (@elonmusk) 7. ledna 2018

Kromě toho Musk potvrdil, že by ve stanici mělo být nainstalováno velké promítací plátno, kde se budou promítat nejlepší filmové scény.

Of course. And an outdoor screen that plays a highlight reel of the best scenes in movie history.

— Elon Musk (@elonmusk) 7. ledna 2018

Tím nejdůležitějším však bude jídlo. Muskovým záměrem je vytvoření takového systému, který nabídne menu daného drive-inu přímo na obrazovce Tesly poté, co řidič zastaví na parkovacím místě Superchargeru.

Good idea. We can just have the menu pop up as soon as you put the car into park.

— Elon Musk (@elonmusk) 7. ledna 2018

A co můžeme v menu očekávat? Pokud se bude chtít Musk držet old schoolové tradice drive-inů, rozhodně nebude chybět milkshake, propečený hamburger v housce, popcorn k filmu a cola.


Klasická ukázka "zdravého" jídelníčku v drive-in.

Kettleman City a Baker

Celkově je tento koncept v souladu s aktuální expanzí sítě dobíjecích stanic Tesly. Společnost přidává nová místa pro dobíjení velice rychlým tempem a to především na důležitých dopravních uzlech Spojených států. Například během posledních dvou měsíců otevřel dvě velké stanice v Kettleman City a Baker, které leží na strategických trasách Los Angeles-San Francisco a Lost Angeles- Las Vegas.


Velká stanice v Kettleman City s kapacitou čtyřiceti dobíjecích míst.

Právě tyto dva nové Superchargery jsou ukázkou toho, že dobíjecí stanice od Tesly nebudou jen místem, kde řidič doplní energii do svého vozu, ale také místem, kde si bude moci odpočinout celá posádka vozu. Nechybí zde totiž salónek pro řidiče, ve kterém se budou moci natáhnout, speciální místnost pro děti a dokonce i místnost pro domácí mazlíčky. Občerstvení bude nabízeno v krámku, kde se budou prodávat další produkty značky Tesla.


Příjemné zázemí stanice v Kettleman City.

Drive-in v LA bude prozatím jediným svého druhu. Pokud se však koncept uchytí, lze očekávat, že se rozšíří i na další stanice ve Státech.

 

This article appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Nahoru