menuMENUHledat

Tesla válcuje trh s auty

01.09.2014 08:23 | Zdroj: teslamag.de, obrázky: forbes.com
Tesla válcuje trh s auty

To takhle sedí tři automobiloví peciválové Audi, Mercedes a BMW ve svých navoněných klubech pro představenstva, koukají, poslouchají a nic neříkají. Proč by také měli? Vše přece funguje.

Superman moderního světa

Ale na nebi stále silněji svítí neidentifikovatelný objekt, je stále zářivější a rozděluje automobilové nebe na dvě poloviny jako Superman. Je to pták? Je to letadlo? Ne, je to Elon Musk, zakladatel společnosti Tesla, všemi opravdovými automobilisty považován za Supermana ­a zároveň supervidlák pro všechny německé prémiové producenty aut. Supervidlák proto, že vstup tohoto miliardáře na trh byl ve všech scénářích považován za propadák.

„A přesně s tím je dnes potřeba počítat ­- bariéry vstupu na trh jsou předpotopní.“

Stát se trhem, ne jen značkou

Superman prostě proto, že trh s automobily bude k nerozpoznání, až s ním Elon Musk skončí. Zatímco německé automobilové koncerny letargicky kupujícím klientům, svým akcionářům a koneckonců i sobě samým neustále něco nalhávají, rozebírá Elon Musk na plné otáčky celý trh.

On pochopil o co vlastně jde. Že musí být výzvou sám pro sebe, když už mu tou výzvou není nikdo jiný v této branži. Že on sám se musí stát trhem, ne jen jedna ze značek na tomto trhu. Jeho myšlení není omezeno ani novými ale ani zastaralými strukturami, koncepty a kulturami. Elon Musk nemá co ztratit, může pouze získat. A naši milionáři v představenstvech si myslí pravý opak.
 

Článek pokračuje na další straně.
Nahoru