menuMENUHledat

Tesla v praxi XIII: Co se stane, když se Modelu S kompletně vybije baterie?

05.01.2016 08:00 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com
Tesla v praxi XIII: Co se stane, když se Modelu S kompletně vybije baterie?

Od chvíle, kdy byla publikována tato recenze, Tesla přišla s mnoha updaty a baterie se chovají trochu jinak než před rokem. Například pokud vůz dříve hlásil, že zbývá 0 kilometrů dojezdu, Model S pokračoval klidně dalších 15-30 kilometrů. (Mluvíme o situaci za Firmwaru 5.9).

Nedávná videa, která publikoval Bjørn Nyland s aktualizací na Firmware 7.0 ale ukazují, že 0 opravdu znamená 0 (nebo téměř nula). Na videu vidíme, že při dojezdu 0 km se Model S vážně zastaví, stačí ale hodina nabíjení při 13A a auto znovu získá dost energie, aby pokračovalo v jízdě. A to i přesto, že se stav 0 km dojezdu nezměnil. (Začíná ve 3:25 minutách videa).

Originální recenze z 15. května, 2014

Jedna z prvních otázek, která lidem přijde na mysl v případě elektromobilu (kromě ceny) je: jaký mají dojezd? A další: co se stane, když se vybije baterie? Za jakých podmínek k tomu vlastně dojde? Co pak?

Tesla Model S 85dojezd asi 400 km. Jsem si téměř jistý, že správný nadpis tohoto článku by měl být “Pouze pitomci si nechají vybít baterii v Tesla Model S”, zvlášť když zvážíme, že jsou lidé, kteří ve svém Modelu S projeli napříč státy. A to klidně ve verzi Modelu S 60.

Článek pokračuje na další straně.
Nahoru